ИЗ ОПШТИНЕ

ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО 2023.

У склопу обележавања Дана општине Ковин, а традиционално у току Дечје недеље, 5. октобра одржана је „Трка за срећније детињство“ у којој учествују деца из свих основних школа са територије општине, као и из ПУ „Наша радост“ Ковин, у организацији Црвеног крста Ковин и Општинске управе – Одељења за друштвене делатности, под покровитељством општине Ковин.

Акција чији је мото од почетка „Имамо циљ – дођи на старт“, одржана је у духу фер плеја, у сјајној атмосфери и дружењу на централном платоу у Ковину, у присуству бројне публике која је бодрила учеснике, уз одличну организацију наставника физичког васпитања и у сарадњи са колегама из свих школа.

Према пропозицијама које одређује организатор, одржано је укупно 10 трка – од прве, најкраће за девојчице из предшколске установе у дужини од 80 метара, до најдуже стазе од 500 м, коју су истрчали најстарији основци – дечаци 7. и 8. разреда.

Обезбеђене су посебне награде за најуспешније учеснике – за прва три места у свакој категорији, а ове године приређено је и посебно изненађење у виду додатне награде за најбоље. Наиме, Туристичка организација општине Ковин доделила је ваучере свим победницима за вожњу шајком – атрактивну пловидбу Дунавом.  

 

Награде су уручили, у име општине Ковин заменик председнице Ратко Мосуровић, у име  Црвеног крста Ковин председник, прим.др Свето Вукадиновић и у име ТОО Ковин директорка Дивна Кирилов.

У посебним документима погледајте ко су победници ове године.

Резултати предшколци 2023
Резултати школе 2023

Фото: Општинска управа Ковин