ИЗ ОПШТИНЕ

СВЕЧАНОСТ У БИБЛИОТЕЦИ ПОВОДОМ ДАНА УСТАНОВЕ

У библиотеци „Вук Караџић“ Ковин данас у подне биће организована свечана додела награда  учесницима литерарног конкурса, а специјалан гост биће дечји писац Стефан Митић (Стефан тићМи).

Подсетимо, Библиотека „Вук Караџић“ слави свој дан 30.марта, јер је тог датума 1995.године одлуком СО Ковин постала самостална установа. Међутим, како су ове године ђаци била на пролећном распусту, обележавање датума померено је за 5.април.

Обележен Светски дан дечје књиге

У библиотеци у Ковину 2.априла креативним радионицама је обележен Међународни дан дечје књиге. На радионици је учествовало укупно 43 малишана из ПУ „Наша радост“ .У част чувеног данског писца Ханса Кристијана Андерсена, коме је посвећен овај датум, предшколци су добили задатак да обоје ликове из његових бајки, а финални радови биће обједињени у заједничку сликовницу. Иста активност реализована је у сарадњи са библиотеком „Феткин“ Кавадарци, те је ово први заједнички пројекат ковинске библиотеке и културне установе из братског града у Северној Македонији, на основу протокола о сарадњи.

Најмлађи читаоци подсетили су се својих омиљених прича, а уједно смо и поразговарали о предстојећем празнику Ускрсу, наводе из Библиотеке.

У огранку „Теофило Димић“ Баваниште постављена је изложба о творцу најлепших бајки, Андерсену.