ИЗ ОПШТИНЕ

КЊИГА О 120 ГОДИНА ЗМАЈЕВЕ ШКОЛЕ – ПРОМОЦИЈА НА ДАН УСТАНОВЕ, 26. АПРИЛА

Монографија „Наших 120 година“ Основне школе „Јован Јовановић Змај“ у Ковину изашла је из штампе као важно издање које је обухватило богату историју школе, свих успеха и најзначајнијих тренутака.
Промоција монографије одржаће се на Дан школе, у петак 26. априла, као део Змајеве недеље, која ће, богата активностима, бити прилика да се обележе постигнућа и допринос школе у заједници.
„Најтеже чиме се човек може казнити је да га људи забораве. Припремањем ове ретроспективе жеља нам је била да отргнемо од заборава многе догађаје у нашој школи, да евоцирамо успомене на некадашње ученике, наставнике и сараднике овог вредног колектива. Нажалост, многих више нема међу нама. Највећи део албума чине фотографије које су ученици радили у фото секцији коју је водио наставник физике и математике Богдан Богић. Одлазећи у заслужену пензију предао је сведочанство у аманет наредним генерацијама. Као његов ученик, част и одговрност ми је била да наставим његово хроничарско дело пар деценија, али недавно сам и ја досегао време за одлазак из активне службе но не и из моје школе. Овим путем предајемо га вама у време када обележавамо наш велики јубилеј. Ако једна фотографија вреди хиљаду речи, препуштамо вам их да испричају дугу и богату повест наше школе“, казао је аутор монографије професор Дејан Крецуљ.

Фото: Д.К.