ИЗ ОПШТИНЕ

УТВРЂЕНА ЗБИРНА ИЗБОРНА ЛИСТА ЗА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ 2. ЈУНА И УКУПАН БРОЈ БИРАЧА

На предстојећим изборима за одборнике Скупштине општине Ковин, који ће се одржати  у недељу, 2. јуна 2024, право гласа има 27.605 грађанки и грађана., а гласаће се на укупно 26 бирачких места на територији општине.

 

Проглашене су укупно три листе, па је Одлуком о утврђивању Збирне изборна листе од 17. маја 2024, под бројем 1. АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – КОВИН СУТРА (Ивица Дачић–Социјалистичка партија Србије–СПС;Расим Љајић– Социјалдемократска партија Србије–СДП Србије;Милан Кркобабић–Партија уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије–Солидарност и правда–ПУПС;др Војислав Шешељ–Српска радикална странка–СРС; Милош Вучевић – Српска напредна странка – СНС) са 35 кандидата; под бројем 2. Vajdasági Magyar Szövetség -Dr. Pásztor Bálint – Savez vojvođanskih Mađara-dr Balint Pastor са 11 кандидата и под бројем 3. ПОКРЕНИ СЕ ЗА КОВИН – СРЂАН ВУКША, са укупно 20 кандидата на листи.

Све најважније информације о раду и одлукама Изборне комисије Ковин доступне су у оквиру банера „Локални избори 2024“ https://www.kovin.rs/izbori-kovin/, а Збирна листа за локалне изборе 2024. за одборнике СО Ковин може се преузети и са портала РИК-а www.rik.parlament.gov.rs.