ИЗ ОПШТИНЕ

ДАВОР ШТЕФАНЕК У РАДНОЈ ПОСЕТИ КОВИНУ

Олимпијски шампион из Рија, од децембра 2017. године на функцији председника Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар ССС Горан Маринковић посетили су јуче општину Ковин како би у разговору са овдашњим колегама утврдили смернице за даљу сарадњу, посебно када је реч о спортским манифестацијама и едукацији у овој области. Била је то и прилика за обилазак објекта Установе за спорт – Сале за мале спортове.


Званичници Спортског савеза Србије најпре су дочекани у Општини. Поздравила их је председница општине Ковин Сања Петровић, заједно са замеником Ратком Мосуровићем и председником Скупштине општине Зораном Брадањијем и током састанка поручила да спортски савези имају пуну подршку локалне самоуправе за учвршћивање директне комуникације, у циљу брисања разлика и шанси између малих и великих средина.
Како је у разговору потврдио и Давор Штефанек, веома је важна добра комуникација са спортским радницима и циљ јесте да се у локалним срединама предочи да од њих очекују сваку врсту иницијативе, као и да руководство Спортског савеза Србије не жели да буде отуђено од базе, већ добар партнер и подршка у организацији свих манифестација које промовишу спорт и здрав живот, као и да сви учествују у пројектима које покреће Савез. Истакнут је значај свеобухватне двосмерне комуникације, која је у неком протеклом периоду недостајала.
Давор Штефанек и Горан Маринковић обишли су потом објекат Сале за мале спортове у Ковину, где су им домаћини били председник Спортског савеза општине Ковин Саша Ђорђевић и наш карате шампион из ССОК-а, Стефан Шемлал.