ИЗ ОПШТИНЕ

ЧЕТВРТИ РОЂЕНДАН ДНЕВНОГ БОРАВКА ЗА ЛИЦА СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ

Поводом четврте годишњице од почетка рада Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју у Ковину, а у току Дечије недеље која је ове године у знаку солидарности и у дану који је посвећен инклузији, председница општине Сања Петровић и народна посланица из Ковина Виолета Оцокољић, заједно са руководством општине, посетиле су у петак, 9. октобра ову установу.


Кориснике и запослене у Дневном боравку гости су обрадовали пуним корпицама слаткиша, а они су показали шта су све припремили за рођендан и како су заједно оплеменили сваки кутак простора у којем активно уче и друже се, уз стручну подршку. Председници су уручили и поклон – украсну свећицу и привезак за кључеве, које су сами направили у својој веселој креативној радионици.

У периоду од прошлог рођендана, завршено је планирано проширење Дневног боравка, издвојена су средства од близу 7 милиона динара за ту намену и сада у установи могу да бораве и штићеници из насељених места. На жалост, због другачијих околности које је изазвала тешка епидемиолошка ситуација, у Дневном боравку је ове јесени мање корисника. Доста њих код куће, са родитељима и старатељима, чекају да се ситуација побољша, јер нису у стању да издрже поштовање мера заштите које су прописане, а потребно их је спроводити ради здравља свих.
У посети Дневном боравку били су и заменик председника општине Ратко Мосуровић, председник СО Ковин Зоран Брадањи и помоћници председнице општине Душан Максимовић и Милан Милованов.