ИЗ ОПШТИНЕ

ОБУКА О УЧЕНИЧКИМ ЗАДРУГАМА У ШКОЛИ У МРАМОРКУ

У сарадњи са Министарством просвете,науке и технолошког развоја, у ОШ „Сава Максимовић“у Мраморку прошле седмице, 12. Октобра, реализован је други део обуке од јавног значаја под називом „Ученичке задруге у систему образовања и васпитања-изазови и могућности“.


Реализатор обуке, Томица Стојановић из Школске управе Пожаревац, учесницима семинара из ОШ“Михајло Пупин“ из Идвора и домаћинима из мраморачке школе презентовао је материјале који се односе на прописе за оснивање ученичке задруге у школи. Циљ оваквог пројекта је подстицање развијања позитивног односа ученика према раду и професионалној оријентацији, повезивање наставе са светом рада, развијање свести о одговорности за преузете обавезе, као и позитивног односа према тимском раду и предузетништву, преноси уз ову вест Љиљана Крничан,директор школе у Мраморку.
Након обуке, директорка гостујуће школе из Идвора Катарина Филиповић је у име свог колектива поклонила школи домаћину обуке енциклопедију у сликама о Михајлу Пупину, великом српском научнику пореклом из овог маленог банатског села чија школа са поносом носи његово име.