ИЗ ОПШТИНЕ

“ПОСАДИ СВОЈ ХЛАД“ – ПОДЕЛА БЕСПЛАТНИХ САДНИЦА ГРАЂАНИМА 9. АПРИЛА

Захваљујући иницијативи која је покренута на друштвеним мрежама и одзиву великог броја наших мештана, Општина Ковин се придружила акцији “Посади свој хлад” у организацији НВО Зелени развојни центар из које потврђују да ће јавна подела 30.000 садница бити организована у подне ,9. априла у целој Србији – у Ковину, то ће се догодити у центру града, на платоу испред Дома културе. Саднице су обезбеђене уз помоћ друштвено одговорних компанија које желе да озелене места где живимо и којима је битно здравље грађана.
Позивамо грађане да у петак дођу по своју бесплатну садницу, уз важне Информације на које упућују организатори ове сјајне кампање из Зеленог развојног центра:
“Ово није само еколошка акција, усмерена ка борби против климатских промена, већ је и акција која има здравствену функцију јер је свако дрво јединствени зелени респиратор. У акцији се деле двогодишње саднице белог јасена уз упутство за садњу. Зато посадите свој хлад и обезбедите чист ваздух Вама и Вашој породици! Број садница је ограничен, једна особа може да добије највише једну садницу!
Свака садница садржи лого спонзора као и QР код преко којег можете да је региструјете и пратите упутства за њен даљи развој. Друга страна везице је остављена за Ваше име и датум садње.
Након поделе 60.000 садница у јесењој и пролећној акцији, наш план је да у наредним годинама поделимо 300.000 садница грађанима и на тај начин створимо здравија места за живот свих нас. Ми не садимо дрвеће у шумама, него у градовима – зато што тамо и живимо.
Пројекат Посади свој хлад је усаглашен са циљевима дефинисаним у претприступном Поглављу 27, као и ускладу са циљевима светске акције „Триллион Треес” Светског економског форума (WЕФ) у Давосу, у којој је наша организација партнер за одржива еколошка решења у Републици Србији. Овај пројекат је такође усаглашен са европским Зеленим планом (Еуропеан Неw Деал) у коме је чист ваздух у урбаним срединама један од стубова циркуларне економије и подржан је од бројних институција.”