ИЗ ОПШТИНЕ

КАМПАЊА ЗА ИМУНИЗАЦИЈУ РОМСКОГ СТАНОВНИШТВА

Помоћници председнице општине Душан Максимовић и Милан Милованов, заједно са координаторком за Роме на територији општине Ковин Весном Новаков, боравили су током протекле седмице у Баваништу, Дубовцу и Гају, у својству општинског тима за помоћ при пријављивању за вакцинацију, као и за приближавање процеса имунизације ромском становништву. Акцију је пратио и Стеван Јовановић, члан Националног савета ромске националне мањине.

Кампања се одвија у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе, одштампани су и дељени леци – брошуре и на ромском језику, како би се на терену што више људи упознало са значајем вакцинације у борби против Ковида 19.

Одзив ромског становништва у ова три насељена места био је добар, па ће општински тим акцију у њима због великог интересовања ускоро поновити а кампања се наставља и у осталим местима ковинске општине, кажу чланови тима, уз обавештење да се пријава – исказивање интересовања за вакцинацију може обавити и у свим месним заједницама на територији општине Ковин.