ИЗ ОПШТИНЕ

ВЕЛИКА АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА ДУНАВЦА У НЕДЕЉУ, 11. АПРИЛА

На иницијативу УСР „Дунавац 2020“ Ковин, предстојећег викенда – у недељу, 11. априла од 10 сати – заказана је акција чишћења Дунавца. На жалост, приобаље омиљеног места за шетњу и рекреацију Ковинаца и свих других који посете наш град и овог пролећа „врви“ од предмета и отпада који не би требало да плутају Дунавом, нити било којим воденим током који је дар природе.
Управо због тога да се укаже на значај очувања околине, а и да бисмо имали чист Дунавац током предстојеће летње сезоне, из Удружења спортских риболоваца позивају суграђане да се одазову акцији „За лепши и чистији Дунавац“ и дају свој допринос здравијем и лепшем окружењу.
Подсећамо још да је ковинско удружење риболоваца обновило свој рад и под именом „Дунавац 2020“ отворено је за све заинтересоване од 15. фебруара на адреси ЈНА 26. У просторијама удружења издају се чланске карте и риболовачке дозволе, а отворене су недељом од 10.00 до 13.00, и уторком и четвртком од 16.00 до 19.00 сати Како нас је уз вест о акцији на Дунавцу обавестио секретар Ивица Јовчић, поносни су што је, за свега месец и по дана, регистровано више од 100 чланова удружења и поручују: видимо се на Дунавцу у недељу!

Фото: архива ОУ Ковин