ИЗ ОПШТИНЕ

ОПШТИНА ЋЕ ПОМОЋИ ПРЕДУЗЕТНИЦИМА – У ПРИПРЕМИ СЕТ ОЛАКШИЦА

Поводом јучерашње објаве на на друштвеној мрежи Фејсбук и потоњих коментара, а у вези са наводима да локална самоуправа ни на који начин неће олакшати предузетницима излазак из тешке финансијске ситуације изазване немогућношћу обављања посла због пандемије, председница општине Сања Петровић све одбацује, и додаје да ће – напротив – до ускршњих и првомајских празника бити донете одлуке о сету олакшица, поготово за оне мале привреднике који су највише погођени услед кризе.
„Извињавам се ако су погрешно схваћени наводи председника Скупштине општине, који је био позван и у том разговору отворено рекао да не може бити помоћи у смислу доделе новчаних средстава. Подсетићу да сам власнике радњи и угоститеље примила у општини после скупа који су организовали 17. марта. И тада сам обећала да ћемо, у складу са прописима, сагледати могућности локалне самоуправе у циљу подршке и помоћи. После низа састанака са свим руководиоцима одељења, шефом одсека ЛПА и начелницом Општинске управе, акта су у припреми и Општинско веће ће их разматрати 23. априла. Пред одборницима СО Ковин ће сви предлози бити на заседању које се планира за крај месеца, пре празника“.
Председница апелује да се на ову тему даље не расправља, нити калкулише путем друштвених мрежа, већ да се, у ситуацији која није лака ни за кога већ више од годину дана, нађе још мало стрпљења – до доношења аката којима ће бити дефинисане и посебне, општинске олакшице за предузетнике.