ИЗ ОПШТИНЕ

ДРВО ИМА ДУШУ – ДЕЦА И ВАСПИТАЧИ ЗАСАДИЛИ „СВОЈ ХЛАД“

Општина Ковин је 09.априла 2021.године учествовала у акцији „Посади свој хлад“ у организацији НВО „Зелени развојни центар“. Предшколска установа „Наша радост“ Ковин прикључила се племенитој акцији.. Подела двогодишњих садница белог јасена је организована на платоу испред „Центра за културу“ Ковин, а у томе су помогли запослени из Ковинског комуналца, уз координацију помоћника председнице општине.
Малишани су, заједно са својим васпитачима, преузели саднице које су касније посадили у дворишту Установе уз помоћ васпитача и родитеља и тиме дали свој допринос у пошумљавању урбане средине и очувању наше планете.
Сигурни смо да ће дрво јасена додатно улепшати двориште предшколске установе, јер је сама акција и усмерена на озелењавање места где свакодневно боравимо, поручују из „Наше радости“ и додају:
Дрво има душу и оплемени сваког човека… има своје добробити јер пружа хлад, топлину и дарује нас својим ђаконијама. Много је прича и песама које су деца научила о „Добром дрвету“ у вртићу, па су их са својим васпитачима и спровела у дело.
Фото: ПУ „Наша радост“ Ковин, Општина Ковин