ИЗ ОПШТИНЕ

ОПРЕМАЊЕ БИОСКОПА ЗА ВРХУНСКИ КВАЛИТЕТ ПРОЈЕКЦИЈЕ

На основу пројеката, средствима добијеним на конкурсима Филмског центра Србије, уз конкретно финансијско учешће локалне самоуправе, у протекле три године у опремање биоскопске сале Центра за културу Ковин уложено је скоро 8 милиона динара.
Купљено је и монтирано савремено филмско платно, најмодернији 3Д пројектор, аудио процесор, рестаурирана су и тапацирана сва седишта у биоскопу, а потпуно је реновиран и уређен простор кабине из које се приказују филмови.
Недостајућа средства за куповину и уградњу новог озвучења добијена су прошле седмице званичном одлуком Управног одбора Филмског центра Србије (у прилогу испод текста). Уз 1,4 милиона динара из општинског буџета, од Филмског центра добијено је 2,7 милиона динара, што ће бити сасвим довољно за куповину и уградњу новог квалитетног озвучења и завршетак процеса дигитализације биоскопске сале у Ковину.
Када се све сумира, више од 12 милиона динара уложено је у свеобухватну модернизацију сале. Уградњом и пуштањем у рад новог озвучења, биоскопска дворана за дужи временски период биће у потпуности опремљена за врхунски квалитет пројекције, а значиће, како се надају у Центру за културу, повратак публике у биоскоп, јер ни на једном другом месту добар филм не може се боље доживети.

Одлука УО Преддикитализација и дигитализација биоскопа 2021 године 292kb

Фото: Центар за културу Ковин