ИЗ ОПШТИНЕ

ПРОГРАМИ ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ – 4. ОКТОБРА

Свечано, али у складу са епидемиолошком ситуацијом у вези са Ковидом-19 и мерама које су на снази, у понедељак, 4. октобра биће обележен Дан општине Ковин.
Програм поводом празника започеће пријемом који председница општине Сања Петровић организује за најуспешније спортисте у згради општине. Пандемија је протеклој години зауставила и манифестације које се традиционално организују за наше спортисте, па је ово прилика да им се локална самоуправа захвали на учињеном, уз разговор, честитке и доделу скромних награда.
Централно обележавање почиње у 11 сати, полагањем венаца крај споменика палим борцима II светског рата, ослободиоцима Ковина.
Од 11.30 у традиционалној организацији Актива жена 1. МЗ у центру Ковина почиње “Банатски фруштук“, дегустација домаће хране и пића на отвореном. Овога пута грађане и госте служиће са штандова чланице актива, уз мере заштите, у опреми која је обезбеђена у сарадњи са Домом здравља Ковин.
Представници свих органа и организација локалне самоуправе, као и гости, од 12.30 биће на локацији у Индустријској зони, како би, заједно са бугарским инвеститором власником фирме „Минимет комодитис“, поздравили почетак изградњи фабрике за завршну обраду челика. Реч је првој фази, у којој ће бити изграђен погон за сечење и профилисање лима.
У галерији Центра за културу Ковин у 13.30 је свечано обраћање председнице општине Ковин поводом празника и додела општинских признања.
Вече празника биће у знаку брендиране ковинске уметничке манифестације, отварања 35. Октобарског ликовног салона. Програм отварања почиње у 19 часова, а биће изложени радови рекордног броја учесника, чак 100 уметника, у четири категорије за које је био расписан овогодишњи конкурс: сликарство, вајарство, графика и комбиноване технике.