ИЗ ОПШТИНЕ

АУТО СЕДИШТА ЗА ДЕЦУ ТАКСИ ПРЕВОЗНИЦИМА

Време је даривања, а уколико се ради о поклону који је од вишеструке користи по безбедност, утолико је важније похвалити гест.

Наиме, Савет за безбедност саобраћаја на путевима на територији општине Ковин обратио се Агенцији за безбедност саобраћаја да локалној самоуправи донира ауто седишта за децу за потребе такси возила, како би ови регистровани превозници користили безбедну опрему за превоз најмлађих. 

Агенција је позитивно одговорила донирањем три седишта Општини Ковин која се додељују, као је прецизирано „такси превозницима ДОО „Ковински радио такси“ и ДОО „Силвер такси“, па ће на овај начин трећина расположивих такси возила имати могућност да приликом превоза корисника безбедно превозе децу користећи специјална ауто седишта.

Ауто седишта и приручнике за њихову правилну употребу, уз кратаку обуку на лицу места представницима такси превозника уручио је данас у Општини, у име локалног Савета, инспектор за саобраћај и путеве Горан Терзић, пожелевши им успешан и безбедан превоз суграђана и других корисника такси услуга и у 2022. години.

Донација Агенције за безбедност саобраћаја, у сарадњи са локалним Саветом који много ради на превентиви управо са најмлађима – у вртићу и школама, још је један добар гест, а уочи празника подсећање да никако не заборавимо главне поруке из кампање коју промовишу: „Ум на друм, вози одморан“ и „Ум на друм, вежи појас!“.