ИЗ ОПШТИНЕ

НОВО ВОЗИЛО ЗА ПРЕВОЗ ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ ЗА БОЛНИЦУ

Министарство здравља Републике Србије спроводи Пројекат „Хитан одговор Републике Србије на COVID-19“ у складу са Законом о потврђивању Споразума о зајму између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој и обезбедило је укупно 329 возила хитне помоћи за здравствене центре у Србији.

Поводом доделе нових возила, из Специјалне болнице „Ковин“ издато је следеће саопштење за јавност:

„За Специјалну болницу за психијатријске болести ,,Ковин“ опредељено је на коришћење савремено путничко возило за превоз пацијената са хендикепом, односно возило за превоз ОСИ са електро хидрауличном увозном рампом, марке Fiat Ducato 2.3 MultiJet 140ks Euro6D L2H2.

У Београду, организована је свечана церемонија примопредаје возила уз присуство премијерке Ане Брнабић, министра здравља Златибора Лончара, покрајинског секретара проф. др Зорана Гојковића и директора здравствених установа које добијају нова возила.

,,Наша болница збрињава неуролошка стања код пацијената, акутна и хронична психогеријатријска стања. Ново возило за превоз хендикепираних лица прилагођено је потребама наших пацијената, инвалида, непокретних болесника и старих лица и од великог је значаја за нашу установу. Сада смо мирни са сазнањем да ће наши пацијенти имати сигуран и безбедан превоз ка другим установама секундарне здравствене заштите и установама терцијарне здравствене заштите ради консултативних прегледа, дијагностике и хитних интервенција. Захваљујући овој донацији, возило ће нам изузетно значити за унапређење квалитета рада здравствене установе у корист свих наших пацијената и запослених и како би се истовремено унапредили дијагностички и терапијски протоколи. Овом приликом захваљујемо се Министарству здравља и Покрајинском секретаријату за здравство на сталној помоћи и подршци у побољшању услова здравствене неге и унапређењу квалитета здравствене заштите.“ изјавила је др Јованка Петровић, в. д. директора Специјалне болнице за психијатријске болести ,,Ковин“ Ковин.“

Фото: СБПБ „Ковин“, ново возило