ИЗ ОПШТИНЕ

КОВИНСКИ ПОЗОРИШНИ СУСРЕТИ ОД 22. ДО 26. МАРТА

И овог марта – после двогодишње паузе изазване пандемијом –  позоришна публика уживаће у одличним представама селектованим за 5. по реду Ковинске позоришне сусрете – КоПС, које организује Центар за културу Ковин.

Пети КоПС почиње 22. марта (уторак), изложбом фотографија Митра Мише Трнинића „Позоришне секвенве“, када ће бити најављен и програм позоришних изведби по данима, све до 26. марта (субота).

Селектор 5. КоПС-а је Бранко Милорадовић, писац и филмски монтажер, а одговорни уредник Миливој Грчић, директор Центра за културу Ковин.

После уводног програма изложбе, 23. и 24. марта публика ће уживати у двоструком програму – током преподнева на програму су представе за децу: 23.3. од 12.00 и од 13.00 „Књига о џунгли“, 24.3. „Краљ лавова“, све у извођењу Алегрето театра из Београда; у вечерњем програму, први на позоришној сцени 23.3. од 20.00 биће глумци Мале сцене „Предраг Пепи Лаковић“ у копродукцији са Новосадским позориштем са представом „Демократија“, док ће публика у четвртак, 24.3. најпре од 18.00 часова присуствовати  промоцији књиге Игора Маројевића „Остаци света“, а од 20.00  је на програму представа „Трамвај звани жеља“, Народног позоришта из Сомбора. У петак увече на програму је „Ана Карењина“ Новосадског позоришта, док ће публика последње вечери фестивала, у суботу 26. марта, гледати Представу „Књига о Милутину“, у извођењу глумаца Звездара театра.

 

Више о резервацијама и другим детаљима у Центру за културу, тел 013/742-592 и на веб адреси www.kulturakovin.rs, где можете преузети и каталог фестивала. Билетарница ради од 16.00 до 20.00 часова. Продаја појединачних карата почиње од петка, 18. марта.