ИЗ ОПШТИНЕ

ДРУЖЕЊЕМ СА ПИСЦЕМ И ДОДЕЛОМ НАГРАДА ЂАЦИМА БИБЛИОТЕКА ПРОСЛАВИЛА 29. РОЂЕНДАН

Библиотека „Вук Караџић“ Ковин је  5. априла посебним програмом обележила свој дан (30. март је дан установе, овога пута свечаност померена због распуста, прим.аут). Дечји писац Стефан Тићми представио је своја дела, а потом је уследила традиционална додела награда учесницима литерарног конкурса.

Стефан Митић Тићми поздравио је читалачку публику и укратко презентовао радње и ликове из књига  Гугуто мемето, Ја сам Акико и Капут од маховине. Он је на личном примеру објаснио и како су настале идеје за писање ових дела.  Такође, препоручио је деци штива за читање и затим учествовао у додели награда. Ђаци, чији су радови награђени, добили су по књигу и диплому.   

Резултати литерарног конкурса 2024.

На овогодишњи конкурс приспела су  83 рада. Послали су их ученици из OШ ,,Ђура Јакшић“ , ОШ ,,Десанка Максимовић“, ОШ ,,Јован Јовановић Змај“, OШ ,,Миша Стојковић“ Гај, ОШ ,,Сава Максимовић Мраморак, ОШ ,,Предраг Кожић“ Дубовац и ОШ ,,Ђура Филиповић“ Плочица.Теме су биле подељене и прилагођене узрасту ученика а предложили су их професори разредне наставе и професори српског језика из наших школа. Жири у саставу Весељка Јовановић, Маја Анчуљ, Лариса Микић дипл.библиотекарке, наградио је укупно 14 ђака, а похвалио 5.

 У катерогорији нижих разреда најбољи су били из „Десанкине“ школе:  Павле Шебаљ, ученик 2. разреда за рад на тему ,,Не желим да заборавим“ и  Јован Маодуш, ученик 1. за рад на тему ,, Једно моје путовање“.  Друго место деле  Луна Загорац, ученица 3. разреда ,,Змајеве“школе за рад на тему ,,Не желим да заборавим“, Јован Симеоновић, ученик 1. разреда из ,,Десанкине“ школе за рад на тему ,,Једно моје путовање“ и Војин Марчетић, ученик 4. разреда ,,Ђурине“ школе за рад на тему ,,Једно моје путовање“.  Треће место деле Филип Тасић , ученик првог разреда ОШ ,,Десанка Максимовић“ за рад на тему ,,Не желим да заборавим“ и Бојана Лукић, ученица четвртог разреда ОШ ,,Јован Јовановић Змај“ за рад на тему ,,Маштом бојим стварност“.  Похваљени су ученици другог разреда „Десанкине“ школе: Аљоша Дивац са темом ,,Свет је леп када се играм“ и Алекса Стојановић ,,Маштом бојим стварност“.

У категорији виших разреда прво место деле Огњен Илић, ученик 7. разреда ОШ ,,Ђура Филиповић“ Плочица за рад ,,Зашто (не) желим да порастем“ и Ивона Дренча, ученица 7. разреда ОШ ,,Миша Стојковић“ Гај која је писала на исту тему. Друга места заузеле су Лара Вукотић, ученица 6. разреда ОШ ,,Сава Максимовић“ Мраморак за рад на тему ,,Небо под којим сам рођена“ и  Јана Илић, ученица ОШ ,,Ђура Филиповић“ Плочица за рад ,,Да би био добар човек, сачувај дете у себи“. Трећо место: Весна Јон, ученица 7. разреда ОШ ,, Предраг Кожић“ Дубовац за рад ,,Зашто (не) желим да порастем“, Тијана Миленковић, ученица 7. разреда ОШ ,,Ђура Јакшић“ за рад ,,Зашто (не) желим да порастем“ и Марија Вујичин, ученица 8. разреда исте школе за рад ,,Зашто ( не) желим да порастем“

Похваљене су ученице 8. и 7. разреда из „Ђурине“ школе:  Ивона Жегарац и Нађа Рнић за рад ,,Зашто (не) желим да порастем“ и  Марко Павловић, 5. разред из ОШ „Предраг Кожић“ Дубовац, за исту тему. Радови награђених и похваљених ученика изложени су на паноима у ковинској библиотеци. Посебну захвалност колектив Библиотеке изражава професорима разредне наставе, као и професорима српског језика „који су својим радом подстакли своје ученике да пишу, да маштају и да на тај начин обогате и себе и нас.“