ИЗ ОПШТИНЕ

БЕЗБЕДНОСТ У САОБРАЋАЈУ: ПАЖЉИВКОВА СМОТРА ЗА НАЈМЛАЂЕ И КАМПАЊА КА МАТУРАНТИМА: НЕ ТУРИРАЈ, МАТУРИРАЈ!

Током прошле седмице, од 23. до 25. априла, у организацији Савета за безбедност саобраћаја на путевима на територији општине Ковин, у оквиру програма који на нивоу државе спроводи Агенција за безбедност саобраћаја, у скупштинској сали општине Ковин одржана је „Пажљивкова смотра“, са циљем да деца кроз такмичење и игру науче да се безбедно крећу у саобраћају.

Општинска смотра окупила је екипе предшколаца из Ковина и насељених места, а најуспешнији су били „забавиштанци“ из Мраморка.

Из свих основних школа са територије општине такмичили су се и ђаци 1. и 2. разреда. Сва деца су била сјајна, а међу првацима најуспешнији су били представници ОШ „Ђура Јакшић“ Ковин, док су међу ученицима 2. разреда победу заслужили представници ОШ „Бора Радић“ Баваниште.

На матуру без аутомобила  

Агенција за безбедност саобраћаја реализује кампању под називом „На матуру без аутомобила” којом апелује на матуранте широм Републике Србије да за одлазак и повратак са матурских прослава не користе аутомобиле у својству возача.

Кампања је покренута 2014. године, на иницијативу наставника и ученика Политехничке школе у Крагујевцу, у жељи да скрену пажњу својих вршњака, али и јавности, како се више никад не би поновило оно што се десило у једној матурској ноћи у Крагујевцу, када је смртно страдала група матураната враћајући се са матурске вечери.

Овогодишња порука кампање је: „На путу до 0 не турирај – матурирај!“

У оквиру кампање, поред едукативних трибина за младе које се реализују у локалним самоуправама, Агенција за безбедност саобраћаја је припремила садржаје за друштвене мреже и за емитовање на телевизијским станицама, као и припреме за штампу.

Овим путем позивамо све да погледају садржаје на следећим линковима:

 https://we.tl/t-zBC5JIROsO,

https://we.tl/t-SGk5WfThGN,

https://we.tl/t-Jq4xJk7fpa

Из Сектора за превенцију и локалне самоуправе поручују да је читава кампања усмерена ка младима, посебно матурантима који ће у наредном периоду прослављати матурске вечери, како бисмо заједнички апеловали на безбедно понашање у саобраћају.

ABS – Ne turiraj, Maturiraj! Flajer V2