ИЗ ОПШТИНЕ

УПИТНИК ЗА ИЗРАДУ ЛОКАЛНОГ ПЛАНА ЗА РОДНУ РАВНОПРАВНОСТ

Обавештавамо грађане да је у току израда Локалног акционог плана за родну равноправност општине Ковин. Општински тим вредно ради на комплетирању овог стратешког документа, али је неопходна помоћ и подршка јавности: израђен је упитник на тему родне равноправности, ради стицања увида у потребе и проблеме жена у општини Ковин.

Ово је прилика да се изјасните шта то, према Вашем мишљењу, за жене у нашој општини представља реалне проблеме и потребе. Ово је и шанса да заједно отворимо могућност решавања  евентуалних проблема, како би се побољшао живот на територији општине. Упитник је анониман и на добровољној основи а приступате му праћењем линка: https://forms.gle/pVU9Mzu4v6mUR8VYA, а можете приступити и преко банера „Јавне расправе“ овде, на почетној страници сајта општине Ковин, као и преко званичног твитер или фејсбук налога.

Позивамо Вас да се и овога пута активно укључите у настанак једног важног акта за све становнике наше локалне заједнице. Електронски упитник ће бити доступан за попуњавање до 15. јула.

Одштампани упитници биће доступни за преузимање и ручно попуњавање наредних дана у месним заједницама, у у згради Општине, у ПУ „Наша радост“, у Туристичкој организацији и у Општем удружењу предузетника општине Ковин (попуњени упитник требало би вратити и оставити где су преузети, или на најближу локацију где се могу преузети).

Општина Ковин израду ЛАП-а за родну равноправност реализује уз подршку Сталне конференције градова и општина-Савеза градова и општина Србије.

Хвала што се укључујете у пројекте који на локалном нивоу значе још један корак напред!